Efter arbejdsulykke: Nu trives Thomas i fleksjob

Thomas Tøth arbejde som værkstedsassistent 16 timer om ugen hos HEG (Foto: Metal Himmerland)
dato

- ”Det er ikke sjovt at tage smertestillende og medicin for at gå på arbejde, når man har ondt”.

Sådan fortæller klejnsmeden Thomas Tøth fra Mariager, der for år tilbage kom ud for en arbejdsskade, som satte sine spor. Efter ulykken forsøgte han at fortsætte fuldtid hos DSB, men det kunne kroppen ikke holde til. Og resultatet blev i stedet en sygemelding og senere også en opsigelse, da han ikke kunne arbejde 37 timer.

Jobcentret i Mariagerfjord kontaktede derfor Poul Bang Jensen, daglig leder af A-kassen i Metal Himmerland, som håbede at han kunne bidrage til at få Thomas på vej i nyt job. Poul tog herefter kontakt til Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, som takkede pænt ja til at tage imod Thomas i et praktikforløb, samtidig med at han var i et afklaringsforløb for at få tilkendt fleksjob.

 - ”Jeg startede som værkstedsassistent på Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser på nedsat tid, og det fandt jeg hurtigt ud af var givende for mig. Det var et rigtig godt forløb, hvor der blev taget hensyn til min situation”, fortæller Thomas. 

Lokalt samarbejde betaler sig 
I december kom der så afklaring fra Jobcentret, der glædeligt kunne fortælle Thomas, at han var godkendt til fleksjob:

 - ”Der er jo mange usikkerheder, når man ikke længere kan arbejde fuldtid, så det var en stor lettelse at få tilkendt fleksjob”, fortæller han.

 De gode nyheder forsatte herefter for Thomas. I dag er han nemlig ansat hos som værkstedsassistent 16 timer om ugen hos HEG, hvor han også underviser elever og arbejder med socialpædagogisk støttearbejde:

 ”Jeg er rigtig glad for at fortsætte hos HEG, og jeg har især fundet ud af, at jeg også brænder for at arbejde med unge mennesker – og så sætter jeg stor pris på hjælpen fra Metal Himmerland, som var med til at få mig i job”.

 Hos Metal Himmerland glæder man sig ligeledes over det lokale samarbejde, som nu har båret frugt.

 - ”Det er jo et fantastisk eksempel på, at tingene lykkes til glæde for alle, når vi samarbejder på tværs, og jeg er rigtig glad for, at Thomas er bevilget fleksjob og trives hos HEG”, afslutter Poul.

Kilde: Metal Himmerland
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.